Hoe werkt NLIP

NLIP initieert en ondersteunt initiatieven die het delen van data in de gehele sector bevorderen. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van de digitale vrachtbrief en het afsprakenstelsel voor veilig data delen, de adoptie en het beheer van deze standaarden. Maar ook het inrichten van efficiënte ketenprocessen, ontsluiten van data voor derden, of het bundelen van lading m.b.v. data delen, als nieuw businessmodel.

Al onze projecten grijpen in op 1 of meerdere strategische NLIP pijlers: technologie, samenwerking en toepassing, en lenen zich voor toepassing door vele -zo niet alle- partijen in de logistieke sector.

NLIP:

  • Stelt hiervoor mensen en middelen ter beschikking
  • Biedt haar uitgebreide netwerk aan. Partijen kunnen elkaar en andere experts op het gebied van data delen ontmoeten en informatie en kennis uitwisselen
  • Bevordert, ontwikkelt en ontsluit innovatieve kennis over data delen

”Voorbeeld”

Een schip uit Japan lost in de Rotterdamse haven haar containers. De exporteur heeft de gegevens ingevuld: wat zit er in de containers, de ladingcode, het containernummer. Door het NLIP weet uw logistieke dienstverlener precies hoe laat en op welke kade hij moet zijn om de container op te pikken. Geen wachttijden meer. De douane weet door de informatie in het NLIP bovendien wat er in de containers zit en kan de invoerprocedure sneller uitvoeren.

 

tagline

 

*Financiële en commerciële afspraken worden niet gedeeld!

tagline