Betrokken Partijen

Een klein overzicht van de betrokken partijen

Logistiek dienstverleners

Afhandelaren, bargeoperators, expediteurs, luchtvracht operators, rederijen, cargadoors, terminals en wegvervoerders hebben zich al achter het NLIP geschaard.

Verladers

Verzenders van goederen willen transparantie, innovatie en samenwerking. Uniforme systemen als het NLIP voldoen aan die wensen.   

Mainports

Schiphol en de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam hebben als mainports groot belang bij integrale informatiesystemen. Zij hebben met Cargonaut en Portbase al hun eigen community systemen voor informatie-uitwisseling. Het NLIP sluit hierop aan en maakt gebruik van de kennis en ervaring die is opgedaan met deze systemen.

De Overheid

De overheid is, net als alle andere Europese lidstaten, verplicht een single window in te richten waardoor gegevens eenmalig aan de overheid hoeven te worden aangeleverd. Dit platform is al in ontwikkeling en het NLIP maakt een belangrijk onderdeel daarvan uit. Het moet de overheid efficiënter en kosteneffectiever maken. Ook is de overheid betrokken vanuit het belang van werkgelegenheid en economische groei.

Samenwerkende Partijen

De partijen die met NLIP samenwerken