Betrokken Partijen

Een klein overzicht van de betrokken partijen

Logistiek dienstverleners

Afhandelaren, barge operators, expediteurs, luchtvracht operators, rederijen, cargadoors, terminals en wegvervoerders werken samen met het NLIP aan innovaties.

Verladers

Verzenders van goederen willen transparantie, innovatie en samenwerking. De initiatieven van NLIP dragen daaraan bij. Waar opportuun trekken verladers en NLIP samen op bij innovaties.

Mainports

Schiphol en de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam hebben als mainports groot belang bij integrale informatiesystemen. Hun eigen community systemen voor data uitwisseling, Cargonaut en Portbase, werken op diverse manieren aan innovaties en het (gecontroleerd) beschikbaar maken van (bron)data.

De Overheid

De overheid heeft met Maritime en Air Single Window de basis gelegd voor het Single Window Handel en Transport, waardoor bedrijven slechts eenmalig gegevens hoeven aan te leveren aan de overheid. De volgende stap is uitbreiding voor de overige modaliteiten. NLIP en overheid trekken samen op in het stimuleren en faciliteren van data uitwisseling in de logistieke sector.

Samenwerkende Partijen

De partijen die met NLIP samenwerken