Hoe werkt NLIP

Hoe werkt NLIP?

Het NLIP is een state-of-the-art doorgeefluik van informatie. Door gebruik te maken van het NLIP hoeven partijen nog maar één keer informatie aan te leveren. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met alle loketten die nodig zijn in de logistieke stroom. De eigenaar van de informatie bepaalt met wie en onder welke voorwaarden de informatie wordt gedeeld.en houdt dus zelf altijd controle. Het streven is om gegevens maximaal beschikbaar te hebben voor relevante partijen.

Het NLIP maakt gebruik van de kennis en ervaring van al bestaande en succesvolle informatieplatformen van Schiphol (Cargonaut), de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam (Portbase) en de overheid (Digipoort) en zal worden uitgebreid met nieuwe platformen. Al die platformen ‘praten met elkaar’ en dat moet uiteindelijk leiden tot een geïntegreerd platform.

Het NLIP is neutraal en zonder winstoogmerk. Het NLIP is voor iedereen toegankelijk tegen gelijke condities. Er zijn geen partijen ‘de baas’ in het NLIP.

”Voorbeeld”

Een schip uit Japan lost in de Rotterdamse haven haar containers. De exporteur heeft de gegevens ingevuld: wat zit er in de containers, de ladingcode, het containernummer. Door het NLIP weet uw logistieke dienstverlener precies hoe laat en op welke kade hij moet zijn om de container op te pikken. Geen wachttijden meer. De douane weet door de informatie in het NLIP bovendien wat er in de containers zit en kan de invoerprocedure sneller uitvoeren.

 
 
 

tagline


*Financiële en commerciële afspraken worden niet gedeeld!


tagline